fbpx

Hoe vind ik sneller de beste kandidaat – Productivity tools voor recruitment – Part 1

Voor iedereen die werkzaam is in recruitment is het vast wel herkenbaar: zoveel zaken te regelen, zoveel kandidaten te sourcen en dit allemaal binnen een beperkt tijdsbestek. Efficiënt werken en overzicht houden is daarom cruciaal. Gelukkig zijn er tools om je hierbij te helpen.

Google Chrome
Of je nu een ervaren sourcer bent of je er juist in wilt gaan verdiepen, het gebruik van Chrome als browser is noodzakelijk. Bij Google Chrome kun je namelijk extra functionaliteiten toevoegen aan je browser, genaamd extensies. Alle extensies zijn (gratis) verkrijgbaar in de Google Chrome Store.

In deze blog een uitleg over de volgende Chrome extensies:
MultiHighlight
Linkclump
OneTab

MultiHighlight
Wanneer je een search doet via bijvoorbeeld Google of LinkedIn wil je het liefst in één oogopslag zien of de zoekresultaten de voor jou relevante keywords bevatten. Om dit snel overzichtelijk te maken kun je de extensie MultiHighlight gebruiken. Door middel van MultiHighlight worden met kleurmarkering de door jou ingevoerde keywords aangeduid, zodat je snel kandidaatprofielen kunt lezen en kostbare tijd bespaart.

Linkclump
Door middel van deze extensie kun je in bulk, webpagina’s openen door een ingestelde sneltoets naar keuze in te drukken en tegelijkertijd een box te trekken over de links die je wilt openen. Alle links worden dan in aparte tabbladen geopend. Hierdoor boek je aanzienlijke tijdswinst, omdat je niet alle individuele links hoeft aan te klikken. Handig om bijvoorbeeld in Google of LinkedIn snel meerdere relevante profielen te openen.

OneTab
Tijdens het zoeken naar kandidaten kan het voorkomen dat je veel tabbladen open hebt staan. Hierdoor kan je browser traag worden en mogelijk vastlopen. Dat wil je niet! Oplossing: probeer eens OneTab. Met deze extensie kun je met één druk op de knop alle tabbladen die je nu niet gebruikt, opslaan in een handig overzicht in de vorm van een webpagina. In het overzicht kun je namen geven aan je opgeslagen groepen tabbladen (bijvoorbeeld LinkedIn profielen) en ze gemakkelijk weer herstellen als je er later mee door wilt.

Wil jij meer weten over het gebruik van tools en extensies of meer te weten komen over talent sourcing? Neem dan contact met ons op via https://talentmapper.nl/contact/ 

Of schrijf je in voor een workshop (o.a. e-learning via SourceCon Academy): https://talentmapper.nl/workshop-talent-sourcing/.

Stuur een e-mail

Je ontvangt binnen een werkdag reactie op je mail
inzicht@talentmapper.nl

Kom langs

Bascule 7,
3981 PH Bunnik (Utrecht)

Ook leren sourcen?

Check onze workshops.