fbpx

Succesvolle Talent Sourcing bij ReFleet

Succesverhalen van onze klanten: 

We werken met veel verschillende klanten samen. Ieder met een andere sourcing uitdaging. Deze vraagstukken pakken wij met beide handen aan.  
 
Want hoe vind je in deze krappe arbeidsmarkt de perfecte nieuwe collega? En hoe doe je dat als bedrijf dat advies geeft over iets wat iedereen kent, maar waarvan de naam van het bedrijf nog niet algemeen bekend is? Dat was de uitdaging waar ReFleet begin dit jaar voor stond. ReFleet is een ingenieursbureau gespecialiseerd in advies voor de aanschaf, implementatie en beheer van treinen, trams, metro’s en elektrische bussen gedurende hun hele levenscyclus.

Dit jaar zijn we enthousiast een samenwerking aangegaan met ReFleet en hebben we actief gezocht naar geschikte kandidaten voor de posities van Consultant en Engineer WTB – met succes! We hebben uiteindelijk 10 gekwalificeerde kandidaten kunnen werven voor deze twee functies.

Mark Berntssen, mede-eigenaar van ReFleet deelt zijn ervaring met TalentMapper.

In onze zoektocht naar het ‘schaap met vijf poten’ hebben we samen met de collega’s van TalentMapper gekeken naar het juiste profiel voor ReFleet. Tijdens de intake zijn we grondig bevraagd en hebben we gezamenlijk onderzocht hoe ons profiel nog beter kon aansluiten bij de huidige behoeften van ReFleet”. 

De intake voelde eigenlijk als een waardevol adviesgesprek! 

We raakten zelf ook enthousiast en hebben zelfs kandidaten aangedragen, wat de samenwerking eerder deed voelen als een partnerschap dan een traditionele benadering vanuit TalentMapper. Het grote verschil met onze eigen eerdere pogingen is dat TalentMapper daadwerkelijk in staat bleek om geschikte kandidaten te vinden. Uiteindelijk hebben we meer dan 10 geschikte kandidaten weten te identificeren voor twee verschillende functies.  

TalentMapper heeft al het voorbereidende werk gedaan door een enthousiaste kandidaat klaar te stomen die perfect past binnen alle randvoorwaarden van ons ReFleet-profiel. Voor ons restte alleen nog een belletje om een eerste telefonische kennismaking te plannen, gevolgd door een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. 

Inmiddels staat onze eerste kandidaat klaar om over een paar weken aan de slag te gaan, gevolgd door een tweede kandidaat een maand later. Na de zomer plannen we onze tweede actie, natuurlijk in samenwerking met TalentMapper. En geloof ons als bedrijf van 11 (bijna 12!) jaar oud, de waarde die je krijgt voor je investering is werkelijk fantastisch.”

Wil je weten hoe we dit hebben bereikt en hoe we ook voor jouw openstaande vacature het ideale talent kunnen vinden? Neem vandaag nog contact met ons op.

Over TalentMapper

TalentMapper is de Nr. 1 in Talent Sourcing en stond 10 jaar geleden aan de basis van het nieuwe recruitment specialisme in Nederland. TalentMapper versterkt sterke merken met toonaangevende opdrachtgevers zoals: ABN AMRO, LeasePlan, de Rijksoverheid, Rituals en Translink.

De Talent Sourcers van TalentMapper zijn een toevoeging voor recruitment afdelingen en zorgen (ook in een krappe arbeidsmarkt) voor extra kandidaten in het recruitmentproces. TalentMapper is in staat om het werkgeversverhaal van haar opdrachtgevers te versterken en over te brengen op potentiële nieuwe medewerkers. Wil je ook meer kandidaten in je wervingsproces? Bezoek www.talentmapper.nl

Stuur een e-mail

Je ontvangt binnen een werkdag reactie op je mail
inzicht@talentmapper.nl

Kom langs

Bascule 7,
3981 PH Bunnik (Utrecht)

Ook leren sourcen?

Check onze workshops.