fbpx

Productivity tools voor recruitment ⏰ – Part 3

In deze blog 3 gratis productivity tools waarmee je sneller het beste talent kunt vinden: de Custom Chrome Extension Manager, Pomodoro Tracker en WhenX.

Custom Chrome Extension Manager
Als je naar aanleiding van de vorige blogs enthousiast aan de slag bent gegaan met al deze extensies is het belangrijk om het overzicht te behouden. Je hebt namelijk niet alle extensies tegelijkertijd nodig en is het dan handiger om ze tijdelijk uit te schakelen. Om dit makkelijk te beheren werk ik graag met de Custom Chrome Extension Manager. Met deze tool kun je gemakkelijk extensies aan- en uitzetten en kun je daarnaast bepaalde extensies in één groep samenvoegen en tegelijkertijd aan- en uit zetten. Time saved! ⏰

Pomodoro Tracker
Een extensie die ik graag gebruik wanneer ik benaderingen in het Engels moet maken is Grammarly. Deze tool werkt zowel als spellingcheck en beoordeelt hoe het bericht over komt, bijvoorbeeld de mate waarin een bericht (in)formeel of enthousiast overkomt. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat ook in het Engels je uitstekende benaderingen maakt.

WhenX
Als je veel via google naar kandidaten of leads zoekt komt het geregeld voor dat je bepaalde links, bijvoorbeeld profielen, al eens bekeken hebt. Het is dan vaak onoverzichtelijk hoe lang het geleden is dat je iemands profiel/site hebt bekeken. Om te voorkomen dat je onnodig tijd verliest door weer op dezelfde pagina’s terug te komen die je kortgeleden bezocht hebt, gebruik ik WhenX. Deze extensie geeft in google een timestamp af met datum en tijd wanneer je voor het laatste een pagina bezocht hebt.

Wil jij meer weten over het gebruik van tools en extensies of meer te weten komen over talent sourcing? Neem dan contact ons via https://talentmapper.nl/contact/.

Of schrijf je in voor een workshop (o.a. e-learning via SourceCon Academy): https://talentmapper.nl/workshop-talent-sourcing/.

Stuur een e-mail

Je ontvangt binnen een werkdag reactie op je mail
inzicht@talentmapper.nl

Kom langs

Bascule 7,
3981 PH Bunnik (Utrecht)

Ook leren sourcen?

Check onze workshops.