fbpx

Productivity tools voor recruitment ? – Part 2

In deze blog drie tools die je als drietrapsraket ? kunt inzetten voor het vinden, benaderen en spreken van kandidaten: ➀ GlossaryTech ➁ Grammarly ➂ Calendly.

GlossaryTech – Met deze extensie leer je IT-profielen lezen (met name van developers), zodat je kunt begrijpen met welke technieken zij werken: of ze bijvoorbeeld frontend, backend of juist full stack developers zijn. Je kunt het zien als een live encyclopedie met IT-termen. Wanneer je beter begrijpt waar iemand goed in is, kun je beter inschatten of diegene aansluit op jouw vacature. Tevens komt dit van pas bij het benaderen van de kandidaat, dat je niet de plank misslaat door bijvoorbeeld aan te nemen dat Java en JavaScript hetzelfde is.

GrammarlyEen extensie die ik graag gebruik wanneer ik benaderingen in het Engels moet maken is Grammarly. Deze tool werkt zowel als spellingcheck en beoordeelt hoe het bericht over komt, bijvoorbeeld de mate waarin een bericht (in)formeel of enthousiast overkomt. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat ook in het Engels je uitstekende benaderingen maakt.

CalendlyWanneer je je goed verdiept hebt in iemands achtergrond en een persoonlijke benadering hebt gedaan naar een potentiële kandidaat, dan is de kans groter dat iemand wil bellen om de mogelijkheden te bespreken. Wat je dan niet wil, is talloze keren heen en weer mailen en appen over een geschikt tijdstip!

Met Calendly automatiseer je het inplannen van afspraken in jouw agenda. Het is met name handig wanneer dit niet geïntegreerd is in je ATS. Het programma kan gekoppeld worden aan meerdere mailprogramma’s, waaronder Outlook. Binnen het platform maak je blokken beschikbaar waar kandidaten of hiring managers een afspraak kunnen inplannen en hun contactgegevens kunnen achterlaten. Vervolgens wordt de afspraak ingepland in je agenda en krijg je een notificatie. Op deze manier bespaar je dus veel tijd!

Wil jij meer weten over het gebruik van tools en extensies of meer te weten komen over talent sourcing? Neem dan contact met ons op via https://talentmapper.nl/contact/.

Of schrijf je in voor een workshop (o.a. e-learning via SourceCon Academy): https://talentmapper.nl/workshop-talent-sourcing/.

Stuur een e-mail

Je ontvangt binnen een werkdag reactie op je mail
inzicht@talentmapper.nl

Kom langs

Bascule 7,
3981 PH Bunnik (Utrecht)

Ook leren sourcen?

Check onze workshops.